tisdag 8 mars 2011

Cake Pops = Love Pops

Love in Cake Pop Land







Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.


Som en enda stor familj!
;)




För att göra Cake Pops behöver man:

  • En sockerkaka, ljus eller med chokladsmak
  • 1 sats frosting
  • Choklad för smältning, ca 150-200 gram.
  • Tillbehör som t. ex. strössel och Non-stopkarameller
  • Lite fantasi ;)

Jag brukar göra en sockerkaksrulltårtebotten (finns det ordet??) -  dels går det fort, dels innehåller den inget tillsatt fett. Eftersom man tillsätter frosting senare och den innehåller fett är det inte nödvändigt att själva kakan innehåller det.

Rulltårta:

2 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl hett vatten
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det heta vattnet. Blanda de torra ingredienserna och rör i dem i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i en fullstor långpanna och bred ut smeten. Grädda i 200-225 grader i ca 8-10 minuter beroende på ugn. Man får hålla koll på kakan så den är lagom brun, då är den färdig.

Smula sönder den avsvalnade rulltårtan i en bunke. Man kan köra med elvispen på låg effekt för att finfördela kakan.

Frosting:

60 gram mjukt smör eller margarin
100 gram Philadelphiaost/Färskost
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker

Blanda alla ingredienserna till en slät smet.

Låt choklad smälta sakta över ett vattenbad. Smält, vit choklad kan färgas fint med karamellfärg, men man får vara försiktig när man smälter chokladen för vit choklad bränns lätt. Ett tips är att koka upp vattnet till vattenbadet, dra ifrån kastrullen från plattan och ställa skålen med vit choklad över vattnet, så smälter den lagom långsamt. Skulle smältningen stilla av, sätt kastrullen på plattan igen och värm på vattnet försiktigt, men lämna inte kastrullen på plattan permanent.

Rör samman kaksmulor och frosting till en jämn smet och rulla den sedan i bollar. Jag brukar göra dem ungefär 2,5 cm i diameter.

För att göra nallar:

Forma nosen litegrann så den står ut lite lätt.
Doppa två Non-stop i smält choklad och tryck fast dem som öron. Den smälta choklad fungerar som lim.
Ta en grillpinne - eller ännu hellre ett SUGRÖR, de sitter kanonbra - doppa pinnen/sugröret i choklad och kör in den i botten på nallehuvudet. Även här fungerar chokladen som lim.

Lägg dina nallar på pinne i frysen ( på en plåt eller bricka) i 10 minuter.
Ta ut dem och doppa dem i den smälta chokladen. Hjälp gärna till med en tesked och ös choklad över nallehuvudet. Snurra pinnen medan eventuell överbliven chokladen rinner av. Tryck fast nos och ögon innan den stelnar. Det går finfint att "rita" dit detaljer som mun och ögonbryn med tandpetare och vit choklad.

För att göra möss:

Proceduren är densamma som för nallarna, men forma nosen lite mer spetsig.
Sätt dit öron på samma sätt.
Tryck fast nos och ögon innan chokladen stelnar.
Sätt fast strössel som morrhår.

Skulle chokladen hinna stelna innan du får dit detaljerna går det bra att fånga upp lite choklad på en tandpetare och pricka fast en droppe där du vill "limma".

Jag kan tänka mig att det är gott att tillsätta hackade nonstop i Cake Pop-degen, om man vill ha lite krispigt, knastrigt tuggmotstånd. Det ska jag absolut prova en annan gång!


Happy Popping!
Och berätta gärna hur det går. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar